Kennismakelaar (0,8 FTE)

Kennismakelaar consortium Growing Up Together in Society

Wat zijn de beste omstandigheden voor jongeren om op te groeien? Wat zijn de factoren die zorgen dat jongeren en volwassenen kunnen bijdragen aan de samenleving? Het GUTS consortium zoekt een kennismakelaar die een belangrijke brugfunctie gaat vervullen tussen wetenschap en samenleving. Vind je ook dat wetenschap sterker wordt in samenwerking met jongerenparticipatie en maatschappelijke organisaties? Dan is deze baan mogelijk perfect voor jou.

Functiebeschrijving

Hoe komt het dat sommige jongeren goed hun weg vinden terwijl andere jongeren tegenslagen ervaren? Het consortium Growing Up Together in Society (GUTS) is een samenwerking tussen zeven Nederlandse universiteiten die gezamenlijk antwoord willen vinden op de vraag wat jongeren nodig hebben om goed op te groeien. Welke vaardigheden kunnen we van jongeren zelf verwachten? En wat kunnen ouders, vrienden en de bredere maatschappelijke context zoals school betekenen om mogelijkheden te scheppen?

Als kennismakelaar help je wetenschappers om connecties te maken in de samenleving en help je maatschappelijk partners om een stem te hebben in het onderzoek. Het consortium staat aan het begin van een tien-jarig onderzoek en jouw rol zal zijn om de samenwerkingen vorm te geven. Onze visie is dat wetenschap beter wordt als we zoveel mogelijk in connectie staan met organisaties en jongeren in de samenleving.

Jouw dagelijkse werk bestaat uit wetenschapscommunicatie vanuit het GUTS consortium via traditionele media en social media, contact leggen en onderhouden met maatschappelijke organisaties, organiseren van expert bijeenkomsten en connecties onderhouden met beleidsmakers.

Functie-eisen

Als kennismakelaar sta je in contact met onderzoekers en organisaties. Je houdt van team science en je bent nieuwsgierig naar de wetenschap achter de conclusies. Wij houden van een open cultuur waar iedereen zich altijd vrij voelt om vragen te stellen of suggesties te doen.

Wat nodig is voor deze positie:

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur op een onderwerp wat gelinkt is aan jongeren.
  • Passie voor het creëren van optimale condities voor jongeren om op te groeien
  • Je weet hoe je jongeren van verschillende achtergronden kunt bereiken en hecht waarde aan diversiteit en inclusie.
  • Je bent een teamspeler die graag nieuwe vaardigheden wil leren.
  • Omdat je veel met maatschappelijke organisaties spreekt, is het noodzakelijk dat je Nederlands spreekt.
  • Binnen het consortium wordt Nederlands en Engels gesproken.
  • Een netwerk van maatschappelijke organisaties is een pre.
  • Ervaring met wetenschapscommunicatie is een pre (maar geen vereiste). 

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). 

De startdatum van deze functie is 1 juli 2023, in overleg is eerder of later starten ook mogelijk. De functie is gevestigd in Rotterdam, bij de faculteit ESSB (SYNC lab) en bedraagt 0,8 FTE. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband € 2960,- bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Informatie over de vacature

Meer informatie over de EUR en GUTS vind je op www.growinguptogetherinsociety.com­­­­­­Opent extern

Additionele informatie over de vacature kun je verkrijgen bij Yolijn Aarts via aarts@essb.eur.nl

Solliciteren

Je kunt tot en met 31-5-2023 solliciteren via AcademicTransfer onder vermelding van Kennismakelaar GUTS consortium. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie.

De sollicitatiegesprekken vinden 13 juni plaats.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Solliciteren via AcademicTransferOpent extern

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.