Leiden University: Onderzoeksassistent

Leiden University: De afdeling Onderwijs- en Ontwikkelingspsychologie zoekt kandidaten voor een functie van Onderzoeksassistent (0,6fte)

Projectomschrijving
Heb jij een passie voor het werken met jongvolwassenen? Ben je sociaal sterk en heb je goede communicatievaardigheden? Heb je zin in het enthousiasmeren van jongvolwassenen en instellingen voor het meedoen van onderzoek? Zou je graag mee willen werken aan grootschalig onderzoek naar de neurobiologische en sociale ontwikkeling van jongvolwassenen? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Het GUTS (Growing Up Together in Society) onderzoeksprogramma is een door het Ministerie van Onderwijs gefinancierd nationaal samenwerkingsproject. Het doel van dit tienjarige project is om te begrijpen waarom adolescenten en jongvolwassenen wel of niet uitgroeien tot succesvolle leden van de samenleving.

De positie van onderzoeksassistent is binnen het deelproject ‘Sociale netwerken: Zelfregulatie in een complexe wereld.’ Dit project richt zich op de impact van vriendschappen en zelfregulatie op succes. Voor dit onderzoek willen wij enkele hechte groepen jongvolwassenen een jaar of langer volgen. Met herhaalde metingen gaan we het sociale netwerk in kaart brengen. Ook nemen we bij de jongvolwassenen een reeks tests af, waaronder hersenscans. Met deze unieke aanpak verwachten we vast te kunnen stellen welke sociale en individuele factoren succes voorspellen.

Als onderzoeksassistent op dit project ben je verantwoordelijk voor het identificeren en contacteren van instellingen die mee zouden willen werken aan dit onderzoek. Een creatieve en proactieve houding is cruciaal voor het succes van dit project. Verder ben je betrokken bij het programmeren van experimentele taken en voorbereiden van de dataverzameling.

De werkzaamheden

 • contact initiëren en onderhouden met instellingen en groepen die mee kunnen doen met het onderzoek;
 • voorbereiding van dataverzameling documenten in Qualtrics;
 • voorbereiding experimentele taken (te programmeren in OpenSesame);
 • focusgroepen houden met jongvolwassenen ter voorbereiding van het onderzoek.

Uw profiel

 • (bijna) afgestudeerd met een (research) master diploma in een relevante studierichting, bijvoorbeeld psychologie, pedagogische wetenschappen, psychobiologie, neurowetenschappen of sociologie;
 • goede sociale en organisatorische vaardigheden;
 • uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands (zowel mondeling als schriftelijk);
 • zelfstandig en in een team kunnen werken;
 • enthousiasme voor wetenschappelijk onderzoek;
 • ervaring en/of affiniteit met het werken met jongeren of jongvolwassenen;
 • ervaring met (onderzoeks)management of coördinerende organisatorische taken is een pré;
 • persoonlijke competenties: nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen, en proactieve houding;
 • flexibiliteit in je agenda is een voordeel zodat de werkzaamheden over de hele week verdeeld kunnen worden.

Kandidaten worden aangemoedigd te solliciteren als ze aan de meeste criteria voldoen. Je kunt ook een geschikte kandidaat zijn als je nog geen ervaring hebt op enkele van de bovengenoemde punten, beschrijf in je motivatiebrief en CV dan goed welke ervaring je al wel hebt en welke nog niet.

Over de faculteit
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers. De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie.

Wij bieden
Een dienstverband, conform de cao Nederlandse Universiteiten, van 0,6 fte voor een periode van 12 maanden, een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2402,- en maximaal €2889,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 5).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Berna Güroğlu (email: bguroglu@fsw.leidenuniv.nl).

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via de website van Leiden University. Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 11-04-2023 ingezonden worden.